Over Marlies

Story tellerMarlies Dekker Fotografie

Hallo! Ik ben Marlies Dekker. Een doorgewinterde vakfotograaf met bergen ervaring. Avontuurlijk, reislustig, een creatieve beelddenker. Dol op het strand en het vertellen van verhalen middels mijn fotografie. Gespecialiseerd in fotografie waar de beleving centraal staat. Reportages die je kunt “voelen”. Sinds 2019 sta ik in de top 100 van beste fotografen ter wereld en in de top 5 van Nederland (International Society of Professional W. Photographers) en daar ben ik natuurlijk super trots op!

Ik ben een professionele, betrokken en allround fotografe en met meer dan 300 bruiloften op mijn naam gespecialiseerd in bruidsfotografie en journalistieke bedrijfsreportages waar de beleving centraal staat. Door het volgen van de Fotovakopleiding aan de Fotovakschool te Rotterdam waar ik cum laude afstudeerde ben ik gediplomeerd vakfotograaf. Daar ben ik trots op want cum laude afstuderen gebeurt niet vaak.

Gespecialiseerd in bruidsfotografie ben ik in dit vakgebied dan ook met de hoogst mogelijke cijfers geslaagd voor mijn eindexamens en exposities. Ik werk graag met elementen die me in het oog springen. Dat levert ook altijd de leukste, spontaanste beelden op. Ik focus op de kleine momenten en emoties tijdens de dag en tijdens de fotoshoot kan ik goed “los” gaan in een mooi landschap, want ik houd van de natuur.

Fotografie met een verhaal en een gevoel

Zijn jullie een bruidspaar wat hun dag op ongedwongen wijze wil vieren, lekker los en vol liefde; dan ben ik graag jullie fotograaf! Ik wil jullie foto’s kunnen “voelen”. De bruidsparen waar ik graag mee werk zijn authentiek en heerlijk zichzelf, waarbij alles niet te strak geregeld is. In de trant van “we’ll see what happens”.

Goedlachs en geen stress. Een bruidspaar wat heerlijk geniet van het leven en dit ook uitstraalt. Ik reis nu de hele wereld rond om al die mooie huwelijken in prachtige beelden vast te leggen! Want wat is er nu mooier dan het vieren van de liefde! Ik heb in de laatste jaren diverse awards gewonnen; een mooie bekroning op mijn werk. Met de mooiste foto’s zorg ik voor een mooie herinnering van jullie dag en mooie platen aan de muur.

In mijn vrije tijd kun je me blij maken met een heerlijke kitesurfsessie op het water. De perfecte tegenhanger voor al die uurtje editen achter de computer. Ik ben dol op goed en lekker eten en in de wintermaanden trek ik er graag met mijn Land Rover op uit om bijzondere plekjes van de wereld te ontdekken.

Mijn werkwijze

Tijdens jullie bruiloft zorg ik ervoor dat jullie je op je gemak voelen en focus ik me op de bijzondere momenten en emoties, omdat ik van mening ben dat je jullie trouwfoto’s moet “voelen”. Ik ben avontuurlijk en creatief en ga daarom vaak net even een stapje verder voor die “aparte” foto. Daardoor worden mijn foto’s vaak net even anders dan anderen. Met meer dan 250 bruiloften op mijn naam is geen situatie mij meer vreemd in elke licht situatie, want dat is fotograferen: schrijven met licht.

Niet voor iedereen

Ik ga voor jullie in de modder liggen als het moet voor dat ene perfecte plaatje. Passie is mijn drijfveer en ik fotografeer dan ook op die wijze en op gevoel. Dat betekent dat we tijdens de fotoshoot soms letterlijk van de gebaande paden af gaan voor dat ene speciale shot, simpelweg omdat ik iets moois zie. Met een standaard kiekje neem ik geen genoegen en dat kan dus betekenen dat we even het duin in gaan, het gras, heide, of die ene steile heuvel op gaan. Dat betekent zeker niet dat je mooie jurk vuil hoeft te worden.

Wees gerust ik houd daar uiteraard rekening mee en help je graag als hij opgetild moet worden (of we nemen die ene vriend of vriendin mee als assistent 😉 . Je verschijnt dus netjes en ‘glamorous’ op jullie ceremonie, maar voor toffe en aparte platen moet je soms even wat moeite doen. Later zul je begrijpen waarom, als dat fraaie beeld jullie muur siert. Ben je bang een ietsiepietsie vies te worden en buiten de gebaande paden te gaan? Dan ben ik waarschijnlijk niet jouw fotograaf.

Bruidsfotografie met gevoel

Als bruidsfotograaf jullie dag vast te mogen leggen is een feest! Beleving, humor, creativiteit en spontaniteit vind ik daarbij enorm belangrijk. Ik leg de dag dan ook als een verhaal vast; dit heet ook wel op “journalistieke wijze”. Alle bijzondere, gekke en emotionele momenten worden daarbij vastgelegd. Geen gekunstelde plaatjes, maar de dag zoals ze is! Samengevat in een prachtig album, zodat jullie de trouwdag telkens opnieuw kunnen beleven.

Bruidsfotografie is totaal anders dan welke vorm van fotografie dan ook. Spontane momenten ontstaan zo maar, dat betekent dat ik soms meer dan 13 uur aan een stuk gefocust moet zijn. Enkel en alleen “op jacht” naar emoties en momenten die ik voor jullie vast leg. Creatief omgaan met de elementen en het landschap is een must en een van mijn vaardigheden. Verder ben ik heel sociaal waardoor mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen. Handig als je de hele dag met mensen werkt ;).

Improviseren als het even anders loopt, positief en flexibel zijn, dat ben ik in een notendop. Ik vind het bijzonder dat ik op een trouwdag de liefde mag vieren met een bruidspaar, dat ik tot voor kort niet kende en ga tot het uiterste om het beste uit jullie prachtige dag te halen.”
Mijn jarenlange ervaring als vormgever en ‘creative’ dragen bij aan frisse ideetjes voor elke fotoshoot. Bij een reportage voor bruidsfotografie werk ik met minstens twee camera’s; de Canon 5D Mark IV en een uitgebreid pakket aan hoogwaardige lenzen van Canon. Het mag tenslotte niet zo zijn dat door het falen van apparatuur een van de belangrijkste momenten van jullie dag verloren gaat.

Naast wereldwijde trouwfotografie, verzorg ik ook loveshoots, familiefotografie en en heel andere tak van sport: interieurfotografie.
Als allround vakfotograaf denk ik conceptmatig graag mee, wat zich vertaalt in fotografie die net even wat anders is. Wil je meer weten over mijn trouwfotografie, familiefotografie, bedrijfsfotografie of andere vormen van fotografie, neem dan contact op of maak vrijblijvend een afspraak!

Award winnende fotograaf

Nieuwste blog

Bruidsfotografie
Bruidsfotografie Spiegeltent Gouda

Bruidsfotografie Gouda In de ochtend word ik voor...

breda
Trouwen Boswachter Liesbosch Breda

Trouwen Boswachter Liesbosch in Breda Trouwen bij...

bruidsfotograaf
Trouwfotograaf Breda Strand Binnen – Marlies & Mike

Trouwfotograaf Breda - Strand Binnen Naamgenootje...